top of page

ODPOČINEK MEZI SÉRIEMI PRO SVALOVÝ RŮST.

Aktualizováno: 17. 1. 2023

Je důležité, abyste při každém cvičení dodrželi určitý rytmus. Budete-li se snažit trénovat příliš rychle, riskujete tím cévní selhání ještě před tím, než svaly náležitě procvičíte.

Může se vám také stát, že brzy ochabnete a potom budete zápasit s činkou, jak to půjde, místo abyste správně prováděli každý pohyb.

Nicméně příliš pomalý trénink také není dobrý. Dáte-li si pětiminutovou pauzu mezi dvěma sériemi, zpomalí se vám tepová frekvence, ztratíte napumpování, vaše svaly vychladnou a intenzita tréninku je tatam.

Snažte se omezit přestávky mezi jednotlivými sériemi asi na minutu nebo ještě méně. Během této minuty se vám vrátí 72% síly a za 3 minuty již máte nazpět vše, co se dá získat bez déletrvajícího odpočinku.


Mějte však na paměti, že )čelem tréninku je stimulovat a unavit co největší počet svalových vláken, a to se stane jedině tehdy, když je tělo nuceno zmobilizovat i rezervní svalová vlákna po vyčerpání těch běžně používaných. Nepřejeme si tedy, aby si svaly během tréninku nějak moc odpočaly - stačí, když vám odpočinek pomůže k tomu, abyste mohli ve cvičení pokračovat a stimulovat tak další a další svaly/svalová vlákna.

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

SLEDUJ MĚ NA

  • Tik tak
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

TIK TOK-YOUTUBE-FACEBOOK-INSTAGRAM

F4FCOACH ©2023

bottom of page